Prolećni detoks: Kako da zablistate ove sezone?

Priroda se budi, a sa njom i naša koža i ćelije. Novi život i energija zahtevaju od nas da u svakom smislu otpustimo zimu, i da se otvorimo za novu sezonu života. Slično, naša koža žudi za obnovom nakon hladnih i suvih zimskih meseci. 

Zato smo u ovom tekstu izdvojili osnovne savete za detoks kože kako bismo mogli da resetujemo naše rutine, oslobodimo se nakupljenih toksina i damo koži sve što joj je potrebno za zdrav, blistav ten.

Piling: Prvi korak ka obnovi ćelija

Piling je prvi korak koji treba raditi nezavisno od promene sezona. Dobar piling ima trostruko dejstvo - uklanja mrtve ćelije kože, omogućava koži da "diše" i pospešuje njenu sposobnost da apsorbuje hranljive sastojke. 

Bilo da preferirate hemijski piling sa blagim kiselinama ili mehanički piling sa finim česticama, ključno je pronaći proizvod koji je dovoljno nežan da ne iritira kožu, a efikasan u njenoj revitalizaciji. Mi Vam preporučujemo Piling za čišćenje lica sa trostrukim delovanjem obogaćen organskim biljnim ekstraktima koji podstiču prirodan proces pilinga, pružajući vam blistaviji ten.

 

Hidratacija - i to iznutra i spolja

Zašto uvek sijamo kada smo na moru i kada je leto? Zato što unosimo velike količine vode koja budi elastičnu, meku i zdravu kožu. Pored vode, serumi i kreme bogati hijaluronskom kiselinom, aloe verom ili glicerinom mogu pomoći u vezivanju vlage unutar kože, pružajući joj dugotrajnu hidrataciju.

Preporučujemo da tokom promena sezone unosite dosta tečnosti kako biste ubrzale međućelijski transfer, a da smanjite unos slane hrane i alkohola ukoliko reagujete na njih. 

Zlatna magnetna maska je savršen izbor za svaku promenu sezona, jer poboljšava ton kože, čistoću i teksturu, smanjuje bore i diskoloraciju uzrokovanu suncem, podstiče stvaranje novog kolagena za blistav ten, čisti osipe, uklanja mitesere i pruža duboku hidrataciju suvoj i mešovitoj koži.


Ishrana Bogata Vitaminima E i C

Naša koža je odraz onoga što jedemo, stoga je prolećni detoks nezamisliv bez pravilne ishrane. Vitamini E i C su antioksidanti koji štite kožu od štetnog delovanja slobodnih radikala i podstiču njenu regeneraciju. (Zato su ovo najčešće vitamini kojima su obogaćeni Predire proizvodi).

Uključite u svoju ishranu orašaste plodove, semenke, citrusno voće, bobičasto voće i zeleno lisnato povrće kako biste osigurali da vaša koža dobija sve potrebne vitamine. Uz sve ovo tajna je u upotrebi seruma koji su blagi, ne suše kožu i balansiraju teksturu (naš predlog je buster toner za lice sa vitaminima C i E)

 

SPF: Nezamenljiv Saveznik

Na kraju, ali ništa manje važno, zaštita od sunca ključna je u bilo kojoj rutini nege kože, a posebno tokom proleća kada počinjemo da provodimo više vremena napolju. 

 

Upotreba proizvoda sa visokim SPF faktorom štiti kožu od UVA i UVB zraka, sprečavajući prerano starenje, tamne mrlje i druge štete uzrokovane izlaganjem suncu. Iako svi naši proizvodi imaju SPF, uvek je korisno dodati još neki veći faktor prilikom izlaganja suncu - a ako se pigmentacije pojave uvek znamo da možete da se oslonite na Bio Brightening kolekciju.

 

Za kraj, zapamti:

Lepa koža na proleće se pravi tokom čitave godine. Briga o hidrataciji, SPFu i obnavljanju osnove su koje možeš pratiti kada god poželiš da obnoviš svoju kožnu barijeru. Zato ti preporučujemo da ove korake ispuniš sada, a svoju dnevnu rutinu nege upotpuni luksuznom Predire Paris kozmetikom koja će tvoju kožu učiniti prelepom 365 dana u godini.





Ostavi komentar