5 trikova kako da ti letnji ten traje i do 2x duže

Koliko puta ti se dogodilo da na letovanju dobiješ predivan bronzani ten, a onda se po povratku sa istog brzo razočaraš jer tvoja nova boja počinje da bledi već nakon nekoliko nedelja? 

Baš iz ovog razloga, dobro je imati par “štihova u rukavu” koji će ti pomoći da zavodljivi sun-kissed izgled zadržiš što duže. A ako se pitaš o kojim tajnim trikovima je reč, odgovor saznaj u nastavku, gde ti otkrivamo čarobnu formulu kako da tvoj egzotični preplanuli ten potraje i do dva puta duže.

Koristi prirodne i blage formule za tuširanje

Duge, vrele kupke i agresivni hemijski preparati za kupanje mogu narušiti zaštitnu barijeru tvoje kože, što dovodi do njenog isušivanja i ljuštenja, a zatim i bržeg gubitka prelepe bronzane boje. Upravo zato, za veću postojanost letnjeg tena, beauty eksperti preporučuju optimalnih 10-15 minuta tuširanja mlakom vodom, kao i upotrebu blagih formula u vidu prirodnih ulja ili sapuna.

Idealan primer ovakvog proizvoda jeste Predire Paris Sapun Buster Vitamina C i E koji - za razliku od drugih sapuna - ne isušuje kožu, već je maksimalno hidrira i efikasno poboljšava njenu boju i sjaj već nakon prve upotrebe. 

  • 2-u-1 formula za čišćenje i negu   
  • Bogata pena sa hidratantnim svojstvima
  • Zateže, učvršćuje i konturiše kožu
  • 100% bezbedan za svakodnevnu upotrebu

Sapun Buster Vitamina C i E

Biraj lagane i nežne pilinge

Možda ti se čini da je piling poslednja stvar koju treba da uradiš nakon letovanja, ali istina je ipak nešto drugačija. Uklanjanje mrtvih ćelija eksfolijatorom učiniće čuda za tvoj ten i kožu, koja će moći lakše da diše i nesmetano upije sunčeve zrake, što će značajno produžiti efekat preplanulosti. Ipak, budi veoma pažljiva i biraj isključivo nežne piling formule, jer prekomerni i grubi tretmani ipak mogu izazvati kontra efekat.

Za održavanje ujednačene bronzane boje, jednom do dva puta nedeljno savetujemo lagani piling, poput Predire Paris Sea Salt Pilinga za Telo koji sadrži kompleks 3 ultra moćna prirodna nutrijenta i čak 2 vitamina za poboljšanje tena, ali i zaštitu od prevremenog fotostarenja.

  • Badem za moćni detox
  • Ulje argana za regeneraciju 
  • Vanila za intenzivnu hidrataciju
  • Vitamin E za meku i glatku kožu
  • Vitamin B za postojan ten

Sea Salt Piling za Telo sa Aromom Badema, Vanile, Arganovim Uljem i Busterom vitamina E

Izbaci iz upotrebe grube peškire

Ovaj trik se nadovezuje na prethodni, a njegova poenta je da izbegavaš upotrebu starih, grubih peškira koji na kožu deluju poput agresivnih mehaničkih pilinga i tako razgrađuju tvoj ten. Kako bi se zaštitila od perutanja, ljuštenja i iritacija izazvanih trenjem, nakon tuširanja vlagu sa tela pokupi mekanim peškirom - isključivo tapkanjem, nikako trljanjem.

Dodatni savet: Ukoliko nisi u žurbi, najbolje bi bilo da kožu samo delimično prosušiš peškirom, ostavljajući jedan deo vlage na koži da se upije prirodnim putem.

Obezbedi koži intenzivnu hidrataciju

Hidratacija je izuzetno važan korak, kako pre samog sunčanja, tako i nakon njega, jer upravo tu leži tajna postojanog bronzanog tena. Činjenice su sledeće: što je koža vlažnija, manji je rizik od njenog perutanja i neželjenog gubitka pigmenta. To znači da su tvojoj preplanuloj koži neophodni hidratantni losioni i kreme  - i to u obilnim količinama - najmanje jednom dnevno, nakon tuširanja ili tretmana eksfolijacije.

Ukoliko još nisi otkrila savršeni letnji mix za hidrataciju, naša preporuka je Predire Paris Shea Puter sa Kokosom i Uljem Argana koji trenutno regeneriše, hrani i osvežava telo od glave do pete, zaključavajući bronzani sjaj u koži - tačno gde treba i da ostane.

  • Kremasta i nelepljiva formula
  • Vitamin E za elastičnost i mekoću
  • Kokos za jačanje i zaštitu kože
  • Arganovo ulje za dubinsku hidrataciju

Shea Puter sa Kokosom i Uljem Argana

Unosi dovoljno tečnosti u svoj organizam

Kao što je spoljašnja hidratacija važna za zdrav izgled tvoje kože, tako je i hidratacija iznutra neophodna za lepotu i blagostanje tvog tela, jer njom produžavaš život svim ćelijama u organizmu, pa tako i onim površinskim, preplanulim. Zato ne zaboravi da tokom dana uneseš barem 2-3 litre vode ili drugih tečnosti sa elektrolitima i mineralima koji doprinose zdravoj ćelijskoj  funkciji i poboljšavaju celokupnu hidrataciju organizma.

Bonus trikovi uz koje ćeš postići još bolji efekat:

  1. Koristi kokosovo, arganovo, avokadovo i druga prirodna ulja na vlažnoj koži, jer se tako njihovo dejstvo udvostručava, te podstiče još brža proizvodnja tamnog pigmenta.
  2. Povećaj konzumaciju namirnica bogatih beta karotenom (šargarepa, bademi, soja, slatki krompir, avokado…) jer ovaj pigment produžava efekte sunčanja.
  3. Smanji konzumaciju alkohola i gaziranih pića koja dodatno dehidriraju telo, a pored lošeg uticaja na ten imaju i loš uticaj na zdravlje celokupnog organizma.
  4. Izbegavaj depilaciju voskom i hemijskim kremama jer ove metode uklanjanja dlačica oštećuju površinski sloj kože i mogu da pojačaju njeno ljuštenje.

I zapamti ovo - na fotkama sa letovanja uvek ćeš biti preplanula, ali tvoj bronzani sjaj uživo neće potrajati ukoliko se o svojoj koži ne budeš pažljivo brinula. Zato isprobaj našu proverenu formulu za 2x duži letnji ten, a svoju dnevnu rutinu nege upotpuni luksuznom Predire Paris kozmetikom koja će tvoju kožu učiniti prelepom 365 dana u godini.

Istraži Predire Paris


Ostavi komentar