SOS nega lica: kako preživeti “bad skin day”

Ima li šta gore nego kada se jutro pre važnog događaja, izlaska ili putovanja probudiš sa otečenim licem, izraženim porama i ogromnom bubuljicom na čelu? 

Ako nas je iskustvo nečemu naučilo, to je da se neočekivani problemi sa kožom uvek javljaju u najgore moguće vreme. Svi smo prošli kroz to i imali istu reakciju: prvo neverica, zatim očaj i na kraju pomirenje sa činjenicom da će — ukoliko ne pobegnemo od kamere — fotografije našeg važnog dana zauvek služiti kao bolna uspomena na naše najlošije izdanje. 

Ipak, postoji način da ovaj horor scenario preokreneš u priču sa srećnim završetkom. Bilo da ti izgled i raspoloženje kvare akne, iritacije ili neujednačen ten, za tebe smo u ovom izdanju Predire Paris bloga pripremili nekoliko proverenih SOS bjuti saveta uz koje ćeš lakše preživeti svaki “bad skin day”. 

Isprobaj ih obavezno!

1. Udahni duboko i kreni od početka. Prvo, čišćenje lica!

Možda mlaka voda i nežna umivalica ne mogu za par sekundi da “operu” nesavršenosti sa tvog lica, ali svakako mogu da umanje sebum i druge spoljašnje iritante koji su pravi uzrok problema. Uz to, pomoći će tvojoj koži da diše, otčepiti pore i poslužiti kao odlična priprema za specifične tretmane u nekom od narednih koraka tvoje SOS skin-care rutine. 

Za nežno ali efikasno i temeljno čišćenje bez isušivanja i iritacija, isprobaj ultra laganu i extra hidrirajuću umivalicu Predire Paris Lava Foam Hidrirajuću Penu za Čišćenje Lica sa Vitaminima E i A.


Predire Paris Lava Foam Hidrirajuću Penu za Čišćenje Lica sa Vitaminima E i A

2. Izbriši umor sa lica. Priprema, pozor, piling!

Ako tvoja koža izgleda iscrpljeno, masaža nežnim pokretima i blagi piling pružiće joj beauty sleep efekat za koji nemaš vremena. Eksfolijacijom mrtvih ćelija sa površine kože uklonićeš senku umora sa lica i otkriti zdravije, mlađe i svetlije ćelije koje će trenutno učiniti da izgledaš 2X odmornije i svežije. 

Najbolja opcija za brzinsku transformaciju uključuje Predire Paris Piling Gel Za Lice sa Arganovim Uljem i Vitaminima E i A, koji je namenjen svim tipovima kože, čak i osetljivoj,  jer u isto vreme dubinski čisti, intenzivno hidrira i efikasno štiti od iritacija.

Predire Paris Piling Gel Za Lice sa Arganovim Uljem i Vitaminima E i A

3. Zablistaj u 2 poteza: serum + krema za lice

Da li tvoja koža izgleda monotono i beživotno? Ako je odgovor potvrdan, vreme je da otkriješ neverovatni vitamin C koji je čitavu kozmetičku industriju zaludeo svojim čudesnim regenerativnim, antipigmentnim i zaštitnim moćima.

Za instant vidljive rezultate, izaberi Predire Paris 50X Premium Vitamin C Serum sa koncentrovanom formulom koja deluje odmah po nanošenu i pruža evidentno blistaviji ten za svega par minuta.


50X Premium Vitamin C Serum
 

A pošto serum bez kreme ne može…

Drugi korak ove mini rutine podrazumeva nanošenje hidratantne formule sa aktivnim sastojcima poput kolagena i vitamina E i D koji prodiru ispod površinskog sloja kože i dubinski je hrane iznutra. 

Upravo takve je i tvoja nova BFF za krizne situacije —  Predire Paris Krema za Obnovu Kolagenskih Vlakana koja momentalno stvara svetlucavi “sun kissed look” na koži, štiteći je pritom od štetnog UV zračenja.


Predire Paris Krema za Obnovu Kolagenskih Vlakana

4. Ne maskiraj probleme puderom, reši ih maskom za 15 min!

Pitaš se kako je to uopšte moguće? Odgovor je jednostavan: maske za lice poseduju bogato koncentrovane formule sa moćnim aktivnim sastojcima koji targetiraju pravo u metu i ekspresno ublažavaju simptome upalnih procesa. 

Ako uz akne imaš i problem proširenih pora i viška sebuma, tvoj spas u zadnji čas dolazi u zelenom pakovanju Predire Paris Maske za Masnu Kožu Lica sa Efektom Hlađenja koja trenutno matira, ujednačava teksturu i neutrališe crvenilo.

Predire Paris Maske za Masnu Kožu Lica sa Efektom Hlađenja

5. Nikuda bez SPF-a!

 Kada je tvoja koža pod stresom, poslednje što joj treba su iritacije i opekotine od sunca. Osim toga, preskakanje ovog koraka može dovesti do slabljenja zaštitne barijere kože i nastanka novih dermatoloških problema, što automatski znači još “bad skin days” u budućnosti. Zato ne zaboravi da pre izlaska napolje na lice naneseš adekvatnu zaštitu.

Ukoliko nemaš vremena za komplikovanu skin-care rutinu, najbolje rešenje je da izabereš hidratantnu kremu koja u svom sastavu već sadrži SPF faktor. Savršen proizvod za tvoj tip kože pronađi u Predire Paris kolekciji krema koje ne samo da pružaju luksuznu negu za lice, već ga i efikasno štite od štetnog sunčevog zračenja.

Predire Paris kolekcija krema

S obzirom da svaki bad skin day dolazi kao rezultat nepravilne nege, nemara ili stresa, malo više pažnje nikada nije na odmet. Ukoliko se slažeš da je bolje sprečiti nego lečiti, više korisnih saveta o pravilnoj rutini za prevenciju nesavršenosti na licu možeš pronaći u Predire Paris Vodiču za negu osetljive kože sklone aknama

A kako je briga o lepoti i zdravlju kože naša specijalnost, sve što ti je potrebno za personalizovanu  skin-care rutinu koja te nikada neće izneveriti, čeka te u Predire Paris online bjuti shop-u na linku u nastavku. 

Istraži Predire Paris


Ostavi komentar